Ballerinan i mig

BalettskorJag önskar att man varje dag fick känna det som att man svävade på moln. Att jag fortfarande var lika graciös och svävande som ballerinorna på Operan. Att få ha likadana vackra balettskor snörade på fjäderlätta fötter.
Åh tänk att rymma novembermörkret och klä bara fötter i tunna, nätta skor… : ) Jag längar redan till våren!

Sanningen är att jag har spenderat många timmar i balettskor. Som barn och under hela min tonårsperiod så dansade jag flera gånger i veckan. Ballet var min favoritklass och då främst för tekniken. Det är en så speciell känsla att få sätta på sig sina balettskor och träna till kroppen är helt slut. Att vara så koncentrerad på att hitta exakt rätt position för att sen få känna att man flyger över golvet i lätta hopp och härliga piruetter. I tåskorna blödde mina fötter ofta, men teknikskorna är ju så sköna att jag skulle kunna ha dem varje dag. Det skulle kanske se lite märkligt ut här på kontoret…

Men just därför är jag så glad att balettskor har spridit sig från teaterscenerna och in i modevärlden i form av ballerinor! Känslan av den nätta balettskon, som man kan röra sig fritt i, finns nämligen kvar när man väljer en välgjord ballerina. Jag vet och jag håller fast vid att ballerinan är den ultimata skon för nästan alla tillfällen : )
Man känner sig alltid klädd på ett sådär härligt avslappnat och inte för sportigt sätt.
I mina ögon är det Repetto, Hope och Chanel som gör dom bästa. Men de stora kedjorna har ju följt med trenden med ballerinor i flera säsonger nu, och håller ofta måttet. Det jag älskar med märkena som jag nämnde ovan är att lädret oftast är mjukt och följsamt och snällt mot foten, men den största skillnaden tycker jag är sulan. När de stora kedjorna gör sina i konstläder så andas de inte vilket gör fötterna extra varma, plus att sulorna oftast är helt platta vilket frestar på fotlederna. Speciellt om du är en kvinna i farten som gärna går istället för att ta bussen (och det är vi ju allihop, eller hur? ; )).
Det ställer höga krav på kvaliteten.

Det är egentligen som med allt här i världen – det är alltid värt att lägga några extra hundralappar på en sko i riktigt bra kvalitet istället för att köpa många och billiga. Man ska ju vara rädd om sina fötter och även om miljön.
När jag dansade så var jag ibland tvungen att köpa flera par balettskor per termin. Alla timmar mot golvet gör att de slits otroligt snabbt. Och även de mest välgjorda gav upp.
Med vardagsskor har jag som mål att inte överkonsumera utan att satsa på kvalitet. Men sanningen att säga så märker jag ju att vardagen också sliter rätt mycket… Det ser jag som ett ypperligt argument att ha några olika par att välja mellan.

Det är ju inte svårt att hitta fina ballerinor. Jag ser inte heller något problem att äga många par för dom tar ju knappt någon plats : ) De finns ju för alla tillfällen och för mig som både är lång och mamma så är det verkligen den ultimata vardagsskon.
Jag älskar leopardprintade, klassiska svarta, klart röda och knalligt blå. Just nu drömmer jag om ett par hudfärgade i läder. Mitt mål är att köpa ett par per vår för att bygga upp en härlig variation under några år. Det känns väldigt vuxet haha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *