Prova viner på en vinprovning i Malmö

Att prova viner på en vinprovning är verkligen något som kan vara roande för de allra flesta med lite intresse för vin. En bekant till mig berättade nyligen om hur han hade varit på en vinprovning här i Malmö: http://www.trekronorvin.se/butik/traditionell-vinprovning-i-malmo/ och hur glad han var över att han hade tagit sig tid till att gå dit. Han hade nämligen aldrig tidigare varit speciellt intresserad av att t.ex. kunna välja rätt vin till matlagning eller kombinera viner och mat på ett bra sätt, men då han hade deltagit på provningen fick han upp ögonen för hur fantastiskt härligt det faktiskt kan vara att dricka ett riktigt gott vin som passar till maten som man har lagat. Själv älskar jag viner och mat, men jag kan inte speciellt mycket om det. För mig är det som att kliva ut i öknen när jag besöker systembolaget; det är stort och outforskat, så jag går enbart it jag hittar. Jag måste väl erkänna att det inte är något som jag är direkt nöjd med.

Bokade min vinprovning på nätet

Då min kompis berättade detta för mig förstod jag verkligen att vem som helst har möjlighet att lära sig mer om viner. Jag klickade mig runt på internet kort därpå för att se om jag kunde finna någon bra arrangör för vinprovningar, framför allt eftersom att hans deltagande på en provning hade lockat mig. Tidigare har jag känt att jag inte riktigt vill boka in en vinprovning av anledningen att jag verkligen är pinsamt dålig på området. Jag fann i alla fall Tre Kronor Vin, vars hemsida hade massor av intressanta saker att bjuda på. De har både en vinskola, en receptbank och en webbshop, i vilka man kan läsa mer om t.ex. viner och vin i kombination med mat, klicka sig runt bland lockande recept och se vilka viner som rekommenderas till dem, boka vinresor och kurser inom mat och vin, handla rekommenderade viner och boka just vinprovningar här i Malmö (och självklart även i andra städer).

Utbudet av vinprovningar i Malmö är inte speciellt stort, men för mig räcker en traditionell vinprovning gott och väl. Jag bokade därför en plats på en provning om ett par veckor och ser mycket fram emot det. Till dess hade jag tänkt mig att jag skulle läsa lite mer på Tre Kronor Vins hemsida för att känna att jag har lite koll om någon skulle fråga mig något. Även om det inte krävs några förkunskaper på en vinprovning tycker jag själv att det kan kännas skönt att i alla fall veta mer än ingenting. I övrigt tycker jag att det är väldigt skönt att jag inte behöver tänka på något annat än att jag inte får dofta stark av t.ex. parfym eller rakvatten.

Det skall bli mycket spännande att deltaga på denna vinprovning. Jag ser verkligen fram emot att kunna vara den här hemma som verkligen kan bjuda på en härlig upplevelse vid middagsbordet en fredag- eller lördagkväll (det är bara då vi dricker vin). Jag återkommer med en bedömning av arrangören då jag har varit på min bokade provning.